Pegasus´ dirigent Torsten Mariegaard (2013) Torsten Mariegaard fik sin musikuddannelse ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han var oprindelig guitarist, men valgte at afslutte guitarstudiet hos docent Ingolf Olsen på bachelorniveau. Herefter studerede han udelukkende kor- og orkesterledelse, og afsluttede med diplomeksamen (mastergrad) hos professor Dan-Oluf Stenlund (kor) og professor Jorma Panula (orkester).

Han har stiftet og dirigeret talrige kor, med hvem han har opført et stort og alsidigt repertoire med hovedvægt på de centrale komponisters a cappella-værker. Af store værker for kor, solister og orkester har han opført Bachs Johannespassion, Händels Messias, Mozarts Requiem, Elias af Mendelssohn, Ein Deutsches Requeim, Verdis Requiem samt orgelversioner af Faurès Requiem og Duruflés Requiem.

Som lærer i korledelse har han undervist organiststuderende på Sjællands Kirkemusikskole samt på Institut for Blinde og Svagtsynede. Han har virket som instruktør på sommerkurser i korsang og musikforståelse og undervist musikteknikere i Danmarks Radio i musikteori og partiturlæsning.

Til Copenhagen Oratorio Choirs opførelser af værker for kor og orkester har han dannet orkestret Copenhagen Oratorio Strings, som primært dyrker barok-spillestil, udviklet i samarbejde med violinisten Elisabeth Zeuthen Schneider.

Sideløbende hermed har han taget organisteksamen, undervist af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Han er i dag ansat som organist i Birkholm Kirkesal, Herlev.
 
  Torsten Mariegaard leder to andre kor ud over Kammerkoret Pegasus.
Se deres hjemmesider her:

Kammerkoret Terpsichore >>

Rudersdal Koret >>